Få din bog i flere kategorier på Amazon

Få din bog i flere kategorier på Amazon

Derfor skal du have din bog i alle de relevante kategorier

Hvis du har uploadet din bog til Amazon KDP, har du sikkert set, at du kun kan vælge 2 kategorier, som din bog kan komme i.

Men herudover beder den dig også om at skrive 7 nøgleord der, hvor du også skal skrive din beskrivelse osv. Eller faktisk er det 7 felter, hvor man kan skrive mere end ét ord i, men du ved, hvad jeg mener :-).

Ud fra hvad du skriver her, vælger Amazon hvilke kategorier din bog også kommer i.

Derfor er det også meget vigtigt at udfylde disse 7 felter med omhu – de har betydning både for kategorierne og for hvilke søgninger bogen vil blive fundet i.

Men der findes jo rigtig, rigtig mange underkategorier, og hvis din bog er en crossover, så kan det sagtens være relevant med mange flere kategorier end Amazon selv foreslår.

F.eks. er min mands thriller faktisk en apokalyptisk sci-fi-horror, hvis vi skal være helt specifikke, he he.

Og det skal vi, for Amazons læsere kan rigtig godt lide at vide hvad de kigger på. De ved hvilken kategori de kan lide at læse i, og så søger de efter bøger der.

Så det er en rigtig god idé at få lagt din bog i samtlige de kategorier, den passer ind i.

En anden fordel er, at nogle kategorier måske har mindre konkurrence end andre, og så vil det være fedt at komme i disse, hvor bogen kan komme højere op på bestsellerlisten i den kategori og kan  få en masse synlighed.

I tilfældet med min mands bog, der kom den i første omgang i nogle science fiction-kategorier, og så fik jeg efterfølgende puttet den i de relevante horror, suspense og post-apokalyptiske kategorier efterfølgende.

Og det er nu Horror suspense-kategorien, den ranker højst i, hvor den ligger og hopper op og ned i top 300 – så det var godt, at jeg gjorde det.

Og det er ikke særlig besværligt.

Sådan gør du

Amazon har en kontaktformular specifikt til at tilføje (eller fjerne) kategorier til din udgivelse.

Du skal ind under ‘Contact us’ – eller brug dette link.

Så klikker du på ‘Amazon Store & Product Detail Page‘ – ‘Update Amazon Categories‘.

Her skriver de så specifikt hvordan de gerne vil have dig til at udfylde formularen.

Få din bog i flere kategorier på Amazon

Husk at skrive det fulde link til de kategorier, du gerne vil have tilføjet. I stedet for at skrive
– Dystopian
bør du skrive det fulde link:
– Kindle Store > Kindle eBooks > Science Fiction & Fantasy > Science Fiction > Dystopian 

Og hvis det er en paperback, så skal linket selvfølgelig være til bog-kategorien og ikke Kindle Store, og så ser linket sådan ud:
– Books > Science Fiction & Fantasy > Science Fiction > Dystopian

Værktøjer til at se kategorierne

Amazon viser kun nogle af de kategorier, din bog er i, men via dette værktøj kan du se hvilke kategorier din bog er i. Her kan du også indtaste andre bøger for evt. at se hvilke kategorier de er i, og blive inspireret.

For at se den fulde liste over mulige kategorier kan du dog blot gå ind på Amazon og vælge ‘Kindle Store’ oppe i venstre hjørne og browse igennem kategorierne.

Et andet fedt værktøj til hurtigt at fremsøge kategorier (og se konkurrenceniveauet i dem, ikke mindst), er Kindlepreneur.com’s Publisher Rocket. Den kan du se mere om her, men vær obs på, at den koster lidt at købe. Den er dog virkelig brugbar på det amerikanske og engelske marked til at få overblik over kategorierne og finde keywords til Amazon Ads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *