Kom bredere ud med Ingram Spark til salg til boghandlere

Ingram Spark eller Amazon til expanded distribution

Jeg har for nyligt lavet en forholdsvis lille ændring i vores struktur, der dog gør en stor forskel på salget.

Først lidt baggrundshistorie:

Da jeg publicerede min mands første bog på Amazon satte jeg flueben i ‘Expanded distribution’. Det betyder (ifølge Amazons egen tekst), at de gør paperbacken tilgængelig for boghandlere og biblioteker verden over.

Det virkede som en god – og nem – løsning, så det valgte jeg, og det gjorde jeg også med de to andre bøger i trilogien.

Og vi kunne da også se, at når vi søgte på nogle online boghandlere, kunne man nu finde bøgerne.

MEN …

Da jeg begyndte at skabe lidt mere opmærksomhed omkring bøgerne på TikToks brugere, der jo elsker fysiske bøger, søgte jeg lige tilfældigvis på Barnes & Noble’s hjemmeside, og til min gru kunne jeg se, at bøgerne slet ikke kunne fremsøges her. Det er trods alt én af USA’s største boghandlere, så jeg synes at det var problematisk, at bøgerne ikke nåede ud til ‘alle’.

Efter at have spurgt mig lidt omkring ændrede jeg derfor strukturen.

Jeg fjernede fluebenet i ‘Expanded distribution’ hos Amazon og så oprettede jeg de 3 paperbacks hos Ingram Spark.

Det er også en print-on-demand-løsning, men de skulle nå længere ud på markedet.

Og ganske rigtigt, efter dette skift er alle 3 Strung-bøger nu tilgængelige hos Barnes & Noble (Altså online. At få dem i den fysiske boghandel er lige så stor en ufordring som det er herhjemme i DK).

Det sjove er så, at jeg for nyligt har fået to kommentarer på TikTok om læsere, der netop har købt deres eksemplar i Barnes & Noble, og det bekræftede mig bare i, at det var den helt rigtige beslutning :-).
Herudover har vi allerede på disse 14 dage fået mange flere salg via Ingram Spark end vi har gjort henover det sidste år via Amazon’s expanded distribution. Så min mistanke om, at TikTok’erne går ud og spørger efter den i de fysiske boghandlere ser ud til at være korrekt.

Hvorvidt det er besværet værd at oprette bøgerne hos Ingram Spark afhænger nok af, hvorvidt du sælger mange paperbacks og om dine læsere ofte handler ved fysiske boghandlere.

Som altid er der lige et par ting, man skal være opmærksom på, hvis man skifter over til Ingram Spark:

Når du skifter til Ingram Spark

  1. Kravene til cover og manuskript er en smule anderledes. De har en cover generator, hvor du sender dig en pdf med rygbredde osv., som du kan gå ud fra.
  2. Manuskriptets antal sider skal være deleligt med 4.
  3. Du skal bruge samme ISBN som du brugte til paperbacken på Amazon (så er de linket sammen).
  4. Hvis du tidligere har haft ‘Expended distribution’ aktiveret hos Amazon og du opretter en bog med samme ISBN hos Ingram Spark bliver du bedt om at kontakte Amazon og få dem til at bekræfte, at den flyttes over til Ingram. Dette gjorde jeg ved alle 3 bøger og det gik faktisk helt fint.
  5. Deres dashboard er slet ikke så godt som Amazons. Man kan se det totale salg, men ikke det daglige.
  6. Fra 1. maj 2023 er det blevet gratis at oprette en bog hos Ingram Spark. I samme ombæring hævede de så gebyret pr. salg af bog en smule.

2 kommentarer til “Kom bredere ud med Ingram Spark til salg til boghandlere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *